Nova sezona donosi novitete u servisu Solo

(another) level up

Loko vožnja

Tijekom ljeta smo marljivo radili na uvođenju novih funkcionalnosti i općenitom poboljšanju korisničkoga iskustva jer nam je ono i nakon godina uspješnog poslovanja i dalje iznimno bitno. Slušali smo sve vaše sugestije koje ste nam u velikom broju slali na e-mail te nam je drago objaviti kako vas one koju su bile izvedive, od sredine rujna čekaju u novom/starom ruhu servisa.

Uz veliki broj „manjih“ dorada poput proširenoga web sučelja, dorađenoga za ugodnije iskustvo na mobilnim uređajima ili recimo naprednog sortiranja računa i ponuda prema vremenskom razdoblju, dvije najveće novosti su uvođenje loko vožnje (u plaćenom paketu) i automatska priprema XML datoteke za e-Račun, za jednostavnije slanje putem vanjskih servisa FINA ili ePošta.

Loko vožnja
Puno upita je dolazilo oko toga je li bi bilo moguće ubaciti i loko vožnju u servis kako biste i to imali u vašem servisu. Moguće je i od sada Solo nudi unos i evidenciju loko vožnji. Loko vožnja je ona vožnja kada djelatnik privatnim vozilom ide u mjesto koje je udaljeno do 30 km od samoga sjedišta tvrtke. Dakle, loko vožnja su zapravo troškovi korištenja privatnoga automobila u službene svrhe.

Troškovi se obračunavaju u iznosu od 2,00 kune po prijeđenom kilometru, a evidencija se može voditi i za cijeli mjesec pa se na kraju mjeseca zbroje svi troškovi loko vožnje za pojedinog djelatnika.

U servisu Solo loko vožnja se nalazi klikom na Usluge – Vožnja – Loko vožnja. Prije nego što ćete moći unijeti vožnju, potrebno je unijeti vozilo: Usluge – Vožnja – Vozila pa klik na gumb Novo vozilo. Tu ćete unijeti podatke: Proizvođač, Model, Registarska oznaka, Trenutna kilometraža, a koji su obavezni elementi loko vožnje. Može izabrati i boju vozila.

U samu vožnju upisujete ime i prezime djelatnika, relaciju i svrhu putovanja, početnu i završnu kilometražu te izabirete vozilo koje ste prethodno unijeli u Vozila.

Druga veća novost je uvođenje XML datoteke za e-Račun kao odgovor na potrebu za E-računima.

XML datoteke za e-Račun
Opcija XML se nalazi u statusu računa uz već poznate opcije kao što je Plaćeno, Pošalji, Storniraj itd. Klikom na XML automatski se generira XML datoteka koja je priprema za e-Račun, za jednostavnije slanje putem vanjskih servisa FINA ili ePošta. Generiranu datoteku jednostavnije šaljete preko navedenih servisa i time poštujete zakonsku formu slanja e-računa.

(21.10.2019.) Solo je uveo i slanje e-Računa
Moguće je poslati e-Račun izravno iz servisa Solo jednim klikom, jednostavno i brzo. Više informacija pročitaj ovdje.

Osim navedenih dorada u servisu ćete pronaći još dosta drugih dorada, nećemo se previše samohvaliti i sve navoditi ovdje no vjerujemo da će oni koji su ih tražili prepoznati dobivene, nove mogućnosti, a nadamo se da će poneke opcije ugodno iznenaditi i sve ostale korisnike.

Vaše prijedloge za dorade i dalje primamo, a trenutno primamo i zahvale jer nam je najveća motivacija za daljnji rad iskazano zadovoljstvo korisnika.


Vaši komentari

Gost – 16.09.2019, 10:53

Svaka čast, odlično :)

Gost – 16.09.2019, 16:55

Odlični ste,svaka čast.
Da li možete pod rubriku računi ubaciti stavku "neplaćeni računi" tako da budu na jednom mjestu ,da nemoram prolazit sve račune.

Solo – 16.09.2019, 18:37

Sortiranje računa prema statusu je već moguće. Treba kliknuti na kolumnu Status.

Gost – 20.09.2019, 13:50

Sve pohvale, uz nadu da ćete jednom sami uvesti uslugu slanja e-računa. Da li se može upisivati djelomična uplata računa...

Gost – 28.09.2019, 20:15

Ima li mogućnosti da napravite izvještaj rekapitulacije prometa po artiklu? :)

Gost – 11.01.2020, 16:30

Izvrstan softver i radio ga koristim, ali i bilo dobro razmisliti o opcijama:
-djelomično plaćanje računa
-plaćanja na rate (6,12,24). Tada bi solo trebao operatera automatski obavijestiti da je vrijeme slanja drugog, trećeg, četvrtog...itd računa, ili da se omogući automatsko slanje u zadanim vremenskim intervalima.

Gost – 05.02.2020, 23:23

Odličan je Solo, a ako bude mogućnosti, dodavanje opcije kod unosa datuma uplate na račun sa stvarno uplaćenim iznosom na račun (koji se može razlikovati ako je račun plaćen par kuna/lipa manje/više, ili ako se preračunava isti iznos računa po različitom tečaju) - to je dobro za sve koji ne izdaju ponude radi točnog generiranja obrazaca

Gost – 05.06.2020, 07:23

Mi ga koristimo unazad dvije godine i jako smo zadovljni. Da li ste razmiljali o proširenju ponude za vođenje skladišta? Time bi se olakšalo i upotpunilo robno-materijalno poslavanje.

Gost – 27.07.2020, 10:56

Bilo bi sjajno kada bi eliminirali bugove iz mobilne aplikacije, često fiskaliziranje računa provede se nekoliko puta pa se dogodi veći broj istih računa koje je potrebno stornirati

Gost – 08.10.2020, 13:54

Mi smo izuzetno zadovoljni Solo applikacijom i jedini nedostatak zbog kojeg tražimo alternativu jest nemogućnost vođenja skladišta.

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Započeo novi krug fiskalizacije S današnjim datumom počinje drugi krug fiskalizacije u koji se uključuju mali trgovci, auto servisi i slobodna zanimanja, a fiskalne blagajne ulaze i u privatne zdravstvene ordinacije. Svi oni koji posluju s gotovinom obvezni su na svojim računima prik... Brzi vodič kroz servis Solo Mnoge korisnike brine koliko će im jednostavno biti koristiti Solo, unijeti certifikat ako su korisnici fiskalizacije te uspješno izdavati račune. Zato smo odlučili na blogu pisati i o samome servisu. Početak rada u servisu Solo Naime, rad sa serviso... Solo traži PHP programera/programerku Solo API je dodatni servis koji smo objavili (za besplatno korištenje) tijekom 2014. godine i namijenjen je razmjeni podataka između npr. web trgovine korisnika i našeg servisa za izdavanje računa. Ideja je da njegovi kupci na web trgovini naruče (tj....