Otvaranje obrta u Hrvatskoj postalo besplatno

Otvaranje obrta postalo besplatno

Od početka rujna osnivanje obrta u Hrvatskoj je u potpunosti besplatno. Zbog izmjena Tarife upravnih pristojbi sada je ukinuta pristojba za otvaranje obrta, ali i za upis u registar povlastica i za izdavanje povlastica.

Za one koji već imaju otvoren obrt dobra vijest je kako se više ne plaća promjena u obrtnom registru tako na primjer sada možete dodati novu djelatnost u obrt potpuno besplatno. Također, ne plaća se niti ovjerena preslika rješenja o upisima promjena u Obrtni registar.

I dalje preporučujemo otvaranje obrta preko sustava e-građani kroz uslugu e-Obrt. O postupku otvaranja smo pisali u tekstu Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija.

Nakon otvaranja obrta trebaš servis za izdavanje računa pa isprobaj SOLO gdje možeš izdavati račune i ponude bez dodatne investicije u opremu. Sve što ti je potrebno su računalo i printer.

Želimo ti puno uspjeha!


Vaši komentari

Gost – 03.09.2021, 03:20

sjajno, taman sam mislio otvoriti obrt - whish me a luck ;)

Gost – 24.04.2024, 12:06

Dali se može dobiti nešto kso poticaj? Kad se otvara online?

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Proluft: Redovito se usavršavamo kako bismo bili u toku s novim metodama Na blogu servisa Solo predstavljamo i naše drage korisnike te im tako pružamo vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljega međusobnoga umrežavanja malih poduzetnika, slobodno se javite za promociju na naš e-mail.Sljedeća zanimljiva tvrtka koju preds... Solo poklanja besplatni paket za nonprofit organizacije Prosinac je tradicionalno vrijeme kada analiziramo godinu iza nas i zahvaljujemo na svemu što smo ostvarili u proteklih 365 dana. To je vrijeme darivanja i dijeljenje dobroga te širenja pozitivne energije. Kako bismo ovaj duh s jednokratnoga proširili... Iako niste u sustavu PDV-a, evo kada ipak morate imati PDV broj Jasno nam je da poslujemo u zemlji s bezbroj neobičnih zakona, pravila i preporuka koje se čine da su tu samo zato kako bi mikro i malim poduzetnicima zakomplicirali poslovanje. Jedna od takvih stvari je i imanje PDV broja i podnošenje PDV obrasca iako...