Otvaranje obrta u Hrvatskoj postalo besplatno

Otvaranje obrta postalo besplatno

Od početka rujna osnivanje obrta u Hrvatskoj je u potpunosti besplatno. Zbog izmjena Tarife upravnih pristojbi sada je ukinuta pristojba za otvaranje obrta, ali i za upis u registar povlastica i za izdavanje povlastica.

Za one koji već imaju otvoren obrt dobra vijest je kako se više ne plaća promjena u obrtnom registru tako na primjer sada možete dodati novu djelatnost u obrt potpuno besplatno. Također, ne plaća se niti ovjerena preslika rješenja o upisima promjena u Obrtni registar.

I dalje preporučujemo otvaranje obrta preko sustava e-građani kroz uslugu e-Obrt. O postupku otvaranja smo pisali u tekstu Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija.

Nakon otvaranja obrta trebaš servis za izdavanje računa pa isprobaj SOLO gdje možeš izdavati račune i ponude bez dodatne investicije u opremu. Sve što ti je potrebno su računalo i printer.

Želimo ti puno uspjeha!


Vaši komentari

Gost – 03.09.2021, 03:20

sjajno, taman sam mislio otvoriti obrt - whish me a luck ;)

Gost – 24.04.2024, 12:06

Dali se može dobiti nešto kso poticaj? Kad se otvara online?

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Kako otvoriti obrt bez puno komplikacije Preskočit ćemo uvod i čestitati na hrabrosti za pokretanjem vlastitog biznisa. Otvoriti obrt je jednostavnije i isplativije od d.o.o., a tijekom 2014. je izdavanje obrtnice potpuno besplatno i uštediti će ti 200,00 kn.Ovaj članak je podijeljen u dva di... Solo je dobio API (i još par kul opcija) Ususret hladnijim jesenjim danima, Solo je 'podebljan' novim funkcijama koje će vam još više olakšati njegovo korištenje ;) Neke od novih mogućnosti servisa su: • slanje računa na više e-mail adresa (odvojiti ',' ili ';') • plaćeni paket je... Nove funkcije servisa Posljednja nadogradnja servisa donijela je novu jako traženu opciju - dodavanje skeniranog potpisa i pečata na izlazne račune. Opcija je dostupna samo u plaćenom paketu, a omogućava korisniku da uploada skeniranu fotografiju svog potpisa (jpg, gif, pn...