Nova godina, nova pravila, nova mobilna aplikacija

mobilna fiskalna

Nova verzija Solo mobilne fiskalne

Ulaskom u novu godinu dolaze nam nova pravila Porezne uprave koja nalažu da svi fiskalizirani računi, uz ZKI i JIR, trebaju prikazati QR kod. Na web sučelju smo to već uveli, a sada je došlo vrijeme na mobilnu aplikaciju. Za tebe je ova nadogradnja potpuno besplatna i ne zahtjeva ulaganje u novu opremu. Dovoljno je ažurirati trenutnu aplikaciju u Google Play trgovini. Iznimka su korisnici iOS aplikacije koju smo morali ukinuti zbog manjka resursa za daljnji razvoj, ali i oni mogu svoje printere jednostavno upariti s bilo kojim Android uređajem verzije 4.4 naviše i nastaviti koristiti Solo mobilnu fiskalnu.

Uz prikaz QR koda, aplikacija je dorađena i ispravljeni su problemčići koje ste nam prijavljivali putem tehničke podrške - hvala na podršci i strpljenju. Aplikacija će sada tražiti dozvolu za pisanje/brisanje jer neki printeri spremaju QR kod na mobitel. Kao poklon smo ubacili podršku za kineske Goojprt (XMJ) bluetooth POS printere koje možete nabaviti povoljno preko Aliexpressa.

VAŽNO: Potrebno je nadograditi aplikaciju na najnoviju verziju kako bi od 1.1.2021. mogli izdavati račune u skladu sa zakonom. Solo ne odgovara za posljedice neažuriranja mobilne aplikacije.


Vaši komentari

Gost – 15.01.2021, 23:12

Mozete li malo objasniti ovo pisi/brisi QR kod. Nismo bas svi toliko IT pismeni. Ima nas i od 70 god. koji ne kuzimo na Vasoj frekvenciji. Predlozite koji pisac podrzava Vasa aplikacija, kohi da kupimo da nam izda hrvatskim zakonim odredjen fiskalni racun, a ne nam nuditi 50 americkih ikineskihpiaaca u dolarima.

Han Solo – 16.01.2021, 13:54

Ok boomer. QR kod se automatski prikazuje na fiskaliziranim računima, a o razlogu uvođenja možeš više pročitati ovdje: https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/podsjetnik-fiskalizacija-uvodi-se-qr-kod-kao-sastavni-dio-racuna
Podržani POS printeri koji rade s našom aplikacijom: https://solo.com.hr/pitanja-i-odgovori/podrzani-pos-printeri/57

Gost – 29.03.2021, 09:12

Pozdrav, planirate li proširiti uslugu tako da pokriva i e-račune? te molim Vas vratite iOS aplikaciju :)

Gost – 19.04.2021, 09:24

Pozdrav, zanima me kada naplaćujem svoju uslugu putem kartice, odnosno putem POS uređaja od banke, mogu li preko Solo servisa izdati račun? Tj. je li povezan POS-EFT uređaj sa vašom aplikacijom?

Solo – 19.04.2021, 16:20

Pozdrav, Solo se nije u mogućnosti povezati s POS naplatnim uređajem.

Gost – 01.09.2021, 00:02

Pozdrav,

O nacinu oporezivanja i prijavi obrta poreznoj upravi ste rekli da se mora odraditi unutar 8 dana od pocetka rada obrta (prijava poreznoj upravi).

Moze li se prijava poreznoj upravi isto odraditi online ili je potrebno fizicki ici u ured porezne uprave?

Hvala

Gost – 18.10.2021, 22:33

Vratite aplikaciju za Apple :-(

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Solo uveo novi izgled A4 računa, mobilnu verziju i poseban paket za freelancere Kasnoljetna nadogradnja servisa, danas puštena u pogon, je najveća dosad. Radilo se dva puna mjeseca na općem poboljšanju servisa i uvođenju novih opcija, a sve kako bi ti olakšali izdavanje računa u svakoj prilici. Ovo je ujedno i zadnja ovogodišnja v... Brzi vodič kroz servis Solo Mnoge korisnike brine koliko će im jednostavno biti koristiti Solo, unijeti certifikat ako su korisnici fiskalizacije te uspješno izdavati račune. Zato smo odlučili na blogu pisati i o samome servisu. Početak rada u servisu Solo Naime, rad sa serviso... Solo + Fiskalizacija = <3 Mali poduzetnici sa uslužnim djelatnostima koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kod i JIR. Solo od svojih početaka podržava f...